Hírzóna

Letartóztatták a Szegeden elfogott ukrán embercsempészt

Letartóztatták a Szegeden elfogott ukrán embercsempészt

2020. március 6., péntek
Letartóztatták a Szegeden elfogott ukrán embercsempészt

Letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási Ügyészség annak a külföldi férfinak, aki 9 migránst csempészett március 3-án este fél 10-kor Szegeden - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított egy cseh honosságú, kombi gépjárművel közlekedett az újszőregi városrészen, amikor a Készenléti Rendőrség munkatársai ellenőrzés alá vonták. Igazoltatása során megállapítást nyert, hogy az ukrán férfi a gépkocsiban 9, magát szír állampolgárnak valló személyt szállított, akik közül többen a csomagtartóba zsúfolódva rejtőztek.

A román-magyar államhatárt korábban meg nem engedett módon átlépő migránsokat a csempész a megbízója utasításának megfelelően Magyarország belseje felé szállította volna.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség az elrejtőzés veszélye, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye okán tett előterjesztést a gyanúsított letartóztatására.

Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartandó ülésen fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.