Hírzóna

Harminchárom migránst találtak egy kamionban Csanádpalotán

Harminchárom migránst találtak egy kamionban Csanádpalotán

2020. március 11., szerda
Harminchárom migránst találtak egy kamionban Csanádpalotán

Egy teherautó ellenőrzése során harminchárom illegális migránst találtak a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Az ügyben a román hatóságok járnak el - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A magyar és a román rendőrök március 10-én néhány perccel éjfél előtt közösen ellenőrizték a török honosságú járművet a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a raktérben harminchárom illegális migráns bújt meg. A csoport tagjai közül huszonhatan szír, öten iraki, ketten pedig palesztin állampolgárnak vallották magukat. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A két török állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés, míg a határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.