Hírzóna

Az unokázós csalók is kihasználják a járvány keltette félelmet

Az unokázós csalók is kihasználják a járvány keltette félelmet

2020. március 19., csütörtök
Az unokázós csalók is kihasználják a járvány keltette félelmet

Az úgynevezett unokázós csalók is alkalmazkodtak a koronavírus-járványhoz - mondta Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója csütörtökön a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában.

Elmondta, mostanában azzal a történettel hívják fel ezek a csalók az idős embereket, hogy az unokájuk megfertőződött a vírussal, ezért pénzre van szükségük. Ezt keverik egy másik - mostanában népszerű - csalási módszerrel, amikor vírusteszteket kínálnak a hiszékeny embereknek. Az "aktualizált legendán", vagyis a csalók háttértörténetén kívül minden úgy zajlik, mint eddig, vagyis valakit elküldenek a kicsalt pénzért, így károsítják meg az időseket - tette hozzá Garamvölgyi László. Felhívta a figyelmet arra, hogy minden esetben jelenteni kell a csalók kísérletét is, hiszen a rendőrök fontos információkhoz juthatnak a laikusok számára lényegtelen részletekből. Ilyen például, hogy a telefonba milyen háttérzajok szűrődtek be.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.