Hírzóna

191 milliót érő hamis ruhát találtak a vámosok az M43-as autópályán

191 milliót érő hamis ruhát találtak a vámosok az M43-as autópályán

2020. március 26., csütörtök
191 milliót érő hamis ruhát találtak a vámosok az M43-as autópályán

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai több mint hatezer hamis ruhát, valamint kiegészítőt és 2520 kilogramm szövetet találtak két teherautóban az M43-as autópályán - közölte az adóhatóság.

A pénzügyőrök egy lengyel rendszámú kamiont ellenőriztek az M43-as autópálya Krak-éri pihenőhelyén.

A rakomány átvizsgálásakor a NAV munkatársai több mint kétezer, különféle márkajelzéssel (Tommy Hilfiger, Michael Kors, Gucci, Louis Vuitton stb.) ellátott ruházati terméket pakoltak ki a raktérből. A bolgár sofőr a szállítmány származását nem tudta igazolni.

Szintén az M43-as autópályán bukkantak a pénzügyőrök arra a lengyel kamionra, aminek a rakteréből mintegy négyezer márkás ruha és kiegészítő (Adidas, New Balance, Nike, Puma stb.), valamint 2520 kilogramm Coco Chanel mintájú szövet került elő. A török sofőr a szállítmány származását ez esetben sem tudta igazolni.

Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi ruha és kiegészítő hamisítvány, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül akartak forgalomba hozni.

A pénzügyőrök az összesen 191 millió forint értékű szállítmányokat lefoglalták. A pénzügyi nyomozók a két sofőrrel szemben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.