Hírzóna

Megszüntetik az eljárást Czeglédy Csaba ellen

Megszüntetik az eljárást Czeglédy Csaba ellen

2019. május 9., csütörtök
Megszüntetik az eljárást Czeglédy Csaba ellen

Miután a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) kedden nem függesztette fel az MSZP és Gyurcsány Ferenc ügyvédjeként elhíresült, 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással, valamint más bűncselekményekkel vádolt Czeglédy Csaba mentelmi jogát, törvényi előírások miatt a Szegedi Törvényszék kénytelen megszüntetni vele szemben a büntetőeljárást – értesült a Magyar Nemzet a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

Miután a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) kedden nem függesztette fel az MSZP és Gyurcsány Ferenc ügyvédjeként elhíresült, 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással, valamint más bűncselekményekkel vádolt Czeglédy Csaba mentelmi jogát, törvényi előírások miatt a Szegedi Törvényszék kénytelen megszüntetni vele szemben a büntetőeljárást – értesült a Magyar Nemzet a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőjétől. Czeglédy mindezt annak köszönheti, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) felvette őt az európai parlamenti listájára, az NVB ülésén pedig nem kapott kétharmados támogatást – kilencen szavaztak mellette és nyolcan ellene – a mentelmi jogának megvonására tett előterjesztés. A büntetőeljárás megszüntetésének kérdésében a törvényszéknek nincs mérlegelési lehetősége, és a döntést közvetlenül azután ki kell hirdetnie, hogy kézhez veszik a választási bizottság írásba foglalt határozatát. Czeglédy ezzel legalább az uniós választás eredményeinek jogerőre emelkedéséig elkerülheti a felelősségre vonást. Utána pedig az ügyészségnek újra vádat kell emelnie ellene ahhoz, hogy ismét bíróság elé állíthassák. További részletek

itt

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.