Hírzóna

Kisebb lehűlés várható a héten, de sok lesz a napsütés

Kisebb lehűlés várható a héten, de sok lesz a napsütés

2019. március 18., hétfő
Kisebb lehűlés várható a héten, de sok lesz a napsütés

Kisebb lehűlés várható a jövő héten: a leghidegebb órákban mínuszok is lesznek, de sok lesz a napsütés és a maximumok többfelé 15 fok körül alakulnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfő

délelőtt elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében fordulhat elő eső, záporeső, majd estétől már a Tiszántúlon is eshet. Főként az ország nyugati felében erős, eleinte néhol még viharos lesz a szél. A leghidegebb órákban 5-10 fok lesz. A nappali maximumok 6-18 fok között alakulnak.

Kedden

reggelig elszórtan, napközben helyenként fordulhat elő eső, zápor.

Szerdán

napos idő várható, csapadék nem valószínű. A szél élénk, helyenként erős lesz. A minimumhőmérséklet kedden mínusz 1 és plusz 6, szerdán mínusz 2 és plusz 5 fok között valószínű. A maximumhőmérséklet mindkét nap 9 és 14 fok között alakul.

Csütörtökön

napos idő várható csapadék nélkül. A szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb 10-15 fok között valószínű.

Pénteken

és

szombaton

több-kevesebb napsütés várható, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet mindkét nap 1 és 6, a maximumhőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű.

Vasárnap

átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, elszórtan eső, zápor is lehet. A szél több helyen megerősödhet. A leghidegebb órákban 2-7 fok lesz. Napközben 8-13 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.