Hírzóna

Öt óra alatt harminc szabálysértést követtek el Szegeden

Öt óra alatt harminc szabálysértést követtek el Szegeden

2018. október 12., péntek
Öt óra alatt harminc szabálysértést követtek el Szegeden

A rendőrök a közlekedési szabályok betartását ellenőrizték Szegeden. A zsaruk mintegy harminc szabályszegővel szemben intézkedtek.

A közlekedők biztonsága érdekében október 11-én tartott fokozott ellenőrzés során a passzív biztonsági eszközök használatát, az elsőbbségi jogra, a kanyarodásra, a megállásra és várakozásra vonatkozó szabályok betartását, valamint a sofőrök biztonságos járművezetésre alkalmas állapotát ellenőrizték. A rendőrök az akció öt órájában csaknem harminc szabálysértővel szemben intézkedtek, akik többségükben a megállásra és várakozásra vonatkozó közlekedési szabályokat szegték meg. Az ellenőrzés célja nem a szankcionálás, hanem a közlekedési morál javítása, a balesetek megelőzése és a járművezetők figyelmének felhívása volt a jogkövető magatartásra. A rendőrség a következőkre hívja fel a sofőrök figyelmét:

  • Járművel megállni és várakozni - ha közúti jelzésből vagy a KRESZ tiltó rendelkezéseiből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad!
  • A bal oldalon történő megállást követően már az elindulás is kockázatot rejt magában! Ilyenkor a járművezetőnek két sáv forgalmát is figyelembe kell vennie.
  • A forgalomba való becsatlakozást megelőzően nem elég a visszapillantó tükrök használata! Javasolt hátrafordulással is meggyőződni a forgalmi sáv zavartalanságáról!
  • A szabályok ismerete nem csak a vizsgán, hanem a közúti közlekedés során is kötelező!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.