Hírzóna

Hét év fegyházat kapott Ahmed H.

Hét év fegyházat kapott Ahmed H.

2018. március 14., szerda
Hét év fegyházat kapott Ahmed H.

A szerdai ítélethozatallal lezárult a megismételt első fok a röszkei terroristaper ügyében.2015. szeptember 16-án a bevándorlókegy csoportja bedöntötte a kaput a röszkei közúti határátkelőnél, és megpróbált bejutni Magyarországra. A kövekkel, fadarabokkal, palackokkal dobáló bevándorlókat a rendőrség könnygáz és vízágyú alkalmazásával visszaszorította, és visszaállította a kerítést.

Ahmed H.-t azzal vádolják, hogy a röszkei átkelőnél

köveket dobált a rendőrökre, megafonba beszélt és így próbálta meg irányítani a menekülteket, a rendőröket pedig erőszakkal arra próbálta rávenni, hogy engedjék be a tömeget Magyarországra. Miután a tömegzavargás résztvevői kidöntötték az átkelő kapuját, a szíriai férfi magyar területre lépett, és folytatta az erőszakosan fellépő tömeg irányítását, végül visszatért Szerbiába. Három nappal későbba Terrorelhárítási Központ fogta el.

AHMED H. 7 ÉV FEGYHÁZAT KAPOTT, 10 ÉVRE KITILTOTTÁK MAGYARORSZÁG TERÜLETÉRŐL.

Társtettesként elkövetett terrorcselekmény bűntettében, védett határzár átlépése bűntettében találta bűnösnek a bíróság.

A szerdai tárgyalásra fokozott biztonsági ellenőrzéssel, egyenként engedték be a résztvevőket. A terrorizmussal vádolt szír férfi mosolyogva lépett be a Szegedi Törvényszék szűkös tárgyalótermébe, két fekete maszkot viselő rendőr vezető száron kísérte. (INDEX)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.