Hírzóna

Ittasan okozott halálos balesetet

Ittasan okozott halálos balesetet

2017. november 6., hétfő
Ittasan okozott halálos balesetet

Elütött egy, az úttesten szabálytalanul közlekedő gyalogost, aki később belehalt a sérüléseibe.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival és további négy személlyel szemben, akik 2015-ben valótlanul a férfi feleségét nevezték meg egy közlekedési baleset elkövetőjeként azért, hogy a férfit mentsék a felelősségre vonás alól – írja a

Délmagyarország

. A vádirat szerint a férfi 2015 júliusában egy éjszaka Szegeden ittas állapotban vezette gépkocsiját, és elütött egy, az úttesten szabálytalanul közlekedő gyalogost, aki később belehalt sérüléseibe. A baleset után pár perccel a helyszínre érkezett a férfi házastársa, akit a férfi rávett arra, hogy vállalja magára a baleset okozását. A nő a baleset miatt indult nyomozásban a férfi kérésére azt nyilatkozta, hogy ő volt a gépjármű vezetője. A férfi további három ismerősét is meggyőzte arról, hogy tanúként állítsák azt a nyomozás során, hogy a felesége volt az, aki a baleset idején a gépkocsit vezette, az ismerősök ennek a kérésnek eleget tettek. A nő és az ismerősök később visszavonták a vallomásaikat, és feltárták, hogy a balesetet okozó gépkocsi vezetője a férfi volt. Az ügyészség a többieket a valótlan vallomásra rábíró férfit hamis tanúzás bűntettével és bűnpártolás vétségével, a férfi házastársát bűnpártolás vétségével, míg a további három személyt hamis tanúzás bűntettével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság dönt majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.