Hírzóna

A nagy mennyiségű csapadékkal küzdöttek a Csongrád megyei katasztrófavédők a hétvégén

A nagy mennyiségű csapadékkal küzdöttek a Csongrád megyei katasztrófavédők a hétvégén

2014. szeptember 15., hétfő
A nagy mennyiségű csapadékkal küzdöttek a Csongrád megyei katasztrófavédők a hétvégén

Mozgalmas hétvégén vannak túl Csongrád megye tűzoltói. Megyénk sem maradt ki az országra zúduló, nagy mennyiségű esővízből. Csongrád megye térségét vasárnap este érték el az esőfelhők, melyek igencsak próbára tették a csapadékelvezető árkokat - áll a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

A legtöbb csapadék Szentesen és környékén esett, ezen a területen 60 millimétert mértek a szakemberek, míg Szegeden 24 milliméter volt a területi átlag. A tűzoltói beavatkozások is ezen adatok függvényében alakultak a megyében. Szombaton összesen húsz alkalommal riasztották a megyei tűzoltókat, két tűzesetnél végezték el a kárelhárítási munkálatokat, valamint három helyen kellett vizet szivattyúzniuk a tűzoltóknak. A szombati napon legtöbbször kidőlt fáknál kellett beavatkozniuk az egységeknek, 14 helyen fordultak ki nagyméretű fák a felázott talajból. Vasárnap a víz volt az úr Csongrád megyében is. Nyolc esetben veszélyeztette a csapadékvíz az ingatlanokat. Szentes területéről érkezett a legtöbb jelzés. A szentesi és a csongrádi rajok egész éjjel dolgoztak a károk elhárításán. Szentesen, a Hajnal utca egyik tanyáján az állatokat is veszélyeztette a nagymennyiségű csapadékvíz, de az eső adott munkát többek között a Dózsa György utcában, a Budai Nagy Antal utcában, valamint a Gógány utcában. Vasárnap a víz mellett a kidőlt fák miatt avatkoztak be a tűzoltók. Nyolc esetben kellett épületre, kerítésre vagy épp úttestre dőlt fákat eltávolítaniuk a rajoknak. Hétfőn hajnalban a Szentes és Csongrád között közlekedő motorvonat pályájára dőlt egy nyárfa. A vonat sofőrje későn észlelte a sínekre dőlt fatörzset, az ütközést nem tudta elkerülni. Az eset során személyi sérülés nem történt, a két szerelvényből álló vonat a síneken maradt. Az esethez a csongrádi egységeket riasztotta a műveletirányítás, akik két láncfűrésszel darabolták fel a fatörzset. Sorra érkeztek és érkeznek most is a jelzések a katasztrófavédelem szegedi műveletirányítására, a kárelhárítási munkálatok hétfő délelőttre is áthúzódnak. Az egységek folyamatosan kapják az új címeket, a kárelhárítási munkálatok előreláthatólag hétfő délutánig elhúzódnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.