Gazdaság

Tovább mélyült a gazdasági szakadék Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun között

Tovább mélyült a gazdasági szakadék Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun között

2023. október 16., hétfő
Tovább mélyült a gazdasági szakadék Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun között

Vármegyénk ipari teljesítményének mélyrepülése több mint egy éve tart, 2022. májusa óta egyetlen hónap volt, amikor nem csökkent a gazdasági mutató. Csökkenés tekintetében többször is országos dobós lett Csongrád-Csanád vármegye, de volt amikor itt volt a legnagyobb visszaesés. Előző hónapban annyi pozitívumról tudtunk beszámolni, hogy legalább lassulni kezdett a mélyrepülés, azonban a legfrissebb augusztusi KSH adatok alapján újfent tragikusak a számok.

Augusztusban Csongrád-Csanád 12,9%-kal maradt el az előző évi teljesítményéhez képest, ezzel az ország negyedik legrosszabb eredményét érve el. Régiós tekintetben Békés vármegye teljesítménye hullámzó, időnként sikerül elérni növekedést is, de rendszerint csökken, viszont kevésbé mint Csongrád-Csanád vármegye. Ez augusztusban is így történt: 11,8%-kal maradt el termelése a tavalyi évhez képest.

Bács-Kiskun vármegye az ország legnagyobb növekedését tudta elérni augusztusban, magához mérten 109,3%-ra növelte az ipari termelés értékét.

Ezzel a két vármegye közti különbség az előző hónapos 3,45-szörös különbségről 3,55-szörösre nőtt. Kiemelendő, tavaly ez a különbség az év azonos hónapjában még csak 2,77-szeres volt.

Augusztusi ipari termelés értéke:

Bács-Kiskun vármegye363 388 millió Ft
Csongrád-Csanád vármegye102 331 millió Ft
Békés vármegye70 888 millió Ft

Borítókép: MTI/Ujvári Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.