Gazdaság

Egy Csongrád-Csanád vármegyei vágóhíd működését felfüggesztették (VIDEÓ)

Egy Csongrád-Csanád vármegyei vágóhíd működését felfüggesztették (VIDEÓ)

2023. szeptember 26., kedd
Egy Csongrád-Csanád vármegyei vágóhíd működését felfüggesztették (VIDEÓ)

A közlemény szerint egy Csongrád-Csanád vármegyei vágóhídon és a hozzá tartozó húsüzletben tartott ellenőrzést a Nébih. A vágóhídon olyan súlyos higiéniai problémákat és nyomonkövetési hiányosságokat tártak fel az ellenőrök, hogy annak tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

Amikor a hatóságok kiérkeztek, akkor épp egy "rossz általános állapotban lévő, önerőből felállni képtelen" szarvasmarhát szállítottak be a vágóhíd területére, a jármű pedig ami szállította még engedéllyel sem rendelkezett.

További 26, a kötelező egyedi jelöléssel nem rendelkező sertést is találtak az ellenőrök, melyek származását nem tudták igazolni.

Sem a tárolási körülmények, sem a húsok jelölése -már amelyiken fellelhető volt- nem felelt meg az élelmiszerbiztonsági előírásoknak.

Emellett a maroslelei székhelyű Arany Hús 2016 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Arany Húsáruház elnevezésű húsboltjára is lecsaptak az ellenőrök.

766 kiló jelöletlen húst és húskészítményt fedtek fel a hatósági ellenőrök. Összesen több mint 4,3 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból a szakemberek.

A vágóhíd rendezetlen, takarítatlan udvarán az egység tevékenységéhez nem kapcsolódó tárgyakat és szennyezett húsosládákat is tároltak - áll a közleményben.

https://www.youtube.com/watch?v=u2y3S9unrqE

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.