Gazdaság

Bács-Kiskun már 3,45-ször annyit termel, mint Csongrád-Csanád

Bács-Kiskun már 3,45-ször annyit termel, mint Csongrád-Csanád

2023. szeptember 24., vasárnap
Bács-Kiskun már 3,45-ször annyit termel, mint Csongrád-Csanád

Csongrád-Csanád vármegye ipari teljesítményének mélyrepülése továbbra is folytatódik, pozitívumként felhozható, hogy legalább lassulni látszik a gazdasági visszaesés, de eközben Bács-Kiskun vármegye hónapról-hónapra növeli teljesítményét.

Az igazi mélypontot áprilisban érte el vármegyénk, amikor az országban itt volt tapasztalható a legnagyobb visszaesés, akkor előző évhez viszonyítva 72,6%-ra esett vissza Csongrád-Csanád termelése. Ezt követően májusban 84,1%-ot ért el a vármegye, amely akkor országosan a harmadik legrosszabb eredmény lett. Júniusra ez az arány elérte a 89,4%-ot, amely az év első olyan hónapja volt, amikor kisebb volt Csongrád-Csanád visszaesése, mint Békés vármegyéé.

A legfrissebb KSH adatok alapján, júliusban 90,4%-os a vármegyénk teljesítménye, Bács-Kiskun 110,5%-ot ért el, míg Békés csupán 79,4%-ot.

Számosítva a júliusi termelés:

Bács-Kiskun vármegye344 473 millió Ft
Csongrád-Csanád vármegye 99 960 millió Ft
Békés vármegye68 570 millió Ft

Bács-Kiskun vármegye és Csongrád-Csanád között régóta nagy különbség mutatkozik meg a gazdasági teljesítményben, azonban az olló egyre nagyobbra nyílik.

Míg 2022-ben 2,7-szeres különbség volt a két vármegye között, jelenleg már 3,45-szörös.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.