Gazdaság

Szeged: az új lakások ára már fővárosi szinten

Szeged: az új lakások ára már fővárosi szinten

2023. augusztus 10., csütörtök
Szeged: az új lakások ára már fővárosi szinten

A tavalyi év első felében jelentős áremelkedés volt megfigyelhető a hazai ingatlanpiacon. Az idei év elején az egyetemi városokban megállt az ingatlanárak növekedése - az MBH írja sajtóanyagában

Ha valamikor, hát most biztosan pörög Szegeden az ingatlanpiac, hiszen rengeteg egyetemista keres magának lakást.

Az újépítésű lakások ára már a fővárosi szinten, egymillió forint már nem fut ki egy négyzetmétert. Tehát, ha egy kicsit számolunk ez azt jelenti, hogy egy vadiúj, senki által nem használt 30 négyzetméteres belvárosi otthon közel 32 millió forintba kerül. Ilyen áron Belső-Terézvárosban, Corvin-negyedben, Kiszuglóban vagy épp az I. kerületben is lehet lakhatást vásárolni (igaz csak használtat).

Bármilyen típusú lakást szeretne valaki vásárolni, ahhoz legalább 30 millió forintos vásárlóerőre lesz szüksége.

Az interneten elérhető hitelkalkulátorok szerint, ha valaki ekkora összegű hitelt szeretne felvenni, 256 ezer forintos havi törlesztőrészlettel kell számolnia 20 éven keresztül. Ezt azonban nettó 500 ezer forint feletti igazolt jövedelem esetén hagyja csak jóvá a bank.

Nem valószínű, hogy a legnagyobb hányadban lakást kereső, egyetemista réteg engedheti meg magának mindezt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.