Gazdaság

A mai naptól nő a Szép-kártya kedvezményes kerete

A mai naptól nő a Szép-kártya kedvezményes kerete

2023. augusztus 1., kedd
A mai naptól nő a Szép-kártya kedvezményes kerete

A munkáltatók újabb kétszázezer forinttal tölthetik fel dolgozóik Szép-kártyáját augusztus 1-tól. Ezt az összeget az év végéig élelmiszer vásárlásra lehet felhasználni, derült ki a Gazdaságfejlesztési minisztérium tájékoztatójából.

Kiemelték, hogy a háború és a hibás brüsszeli szankciók okozta súlyos károkat, amelyeket a magyar gazdaságban okoztak, valahogy helyre kell állítani. A kormány mindent megtesz a gazdasági növekedés és a családok, munkahelyek védelme érdekében.

A kormány döntése értelmében 2023. augusztus 1. és 2023. december 31. között a munkáltatók a jelenlegi kereten felül a Szép-kártyára egyszeri, legfeljebb kétszázezer forintos többletösszeget utalhatnak dolgozóiknak. Így 2023-ban 650 ezer forintra emelkedik a rendkívül kedvező adó- és járulékfizetés mellett adható munkavállalói elismerés keretösszege, valamint ebben az időszakban a Szép-kártyákon rendelkezésre álló összegeket a családok már hidegélelmiszerek vásárlására is felhasználhatják

- áll a tájékoztatásban

Több kedvező hatást is von maga után a Szép-kártya keretének megemelése. Egyrészt növeli a családok vásárlóerejét, valamint bővíti a turisztikai keresletet. Továbbá növeli a fogyasztást, segíti az élelmiszeripart és hozzá járul a magyar gazdasági teljesítmény növekedéséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.