Gazdaság

Egyre több fiatal nyit bankszámlát

Egyre több fiatal nyit bankszámlát

2023. június 29., csütörtök
Egyre több fiatal nyit bankszámlát

A nyári hónapokban számottevően nő az ifjúsági számlákhoz kapcsolódó bankkártyák forgalma - közölte a K&H saját adatai alapján csütörtökön az MTI-vel.

Az adatok szerint 2019 augusztus végén több mint 33 ezer kártya volt a fiataloknál, három évvel később majdnem 55 ezer, ami 64 százalékos bővülés.

A fiatalok 2019 nyári hónapjaiban 833 ezerszer fizettek a kártyájukkal, egy évvel később már 1 milliónál többször használták, a múlt évi vakáció alatt pedig megközelítették a 2,9 millió kártyás tranzakciót. Hároméves távlatban tehát a tranzakciók száma több mint háromszorosára nőtt.

Még erőteljesebben emelkedett a kártyás forgalom, ami 2019 nyarán 2,8 milliárd, 2020-ban 4,2 milliárd, 2022 nyári hónapjaiban pedig már 12 milliárd felett volt. Így több mint négyszeresére nőtt az ifjúsági kártyás forgalom a vakációs hónapokban három év alatt.

Az egy tranzakcióra jutó költés ez idő alatt 25 százalékkal, 4200 forint fölé emelkedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.