Gazdaság

Akár 2500 forintot is megkereshet óránként egy diákmunkás

Akár 2500 forintot is megkereshet óránként egy diákmunkás

2023. június 15., csütörtök
Akár 2500 forintot is megkereshet óránként egy diákmunkás

Országszerte körülbelül 100 diák vállalhat idén diákmunkát becslések szerint. Varga Dávid, a Meló-Diák Alföld Iskolaszövetkezet régióvezetője a Délmagyarnak arról beszélt, hogy a legnépszerűbb munkák az árufeltöltések és a raktári feladatok, de nagyon sokan keresik a mezőgazdasági állásokat is - utóbbi akár 2000 forintos óradíjjal is kecsegtethet. Call centeres munkát is sokan vállalnak, ott azonban hosszútávra keresnek munkásokat. Ennél többet már csak szakmai tudást igénylő, gyakornoki pozíciók fizetnek.

A diákszövetkezetek mellett a vármegyei kormányhivatalok is indítanak munkaerőpiaci programot, az önkormányzati és helyhatósági intézmények 2 hónapra támogatást igényelhetnek 16-25 év közötti fiatalok legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatására - itt a bérezés havi 174 ezer és 222 ezer forint között mozog - nem beszélve arról, hogy a fiatalok személyi jövedelemadó mentessége miatt a jövedelem egészét megkapják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.