Gazdaság

Bezárt a makói Korona Étterem

Bezárt a makói Korona Étterem

2023. március 17., péntek
Bezárt a makói Korona Étterem

Nem bír a rezsiárakkal, ezért bezár Makó patinás étterme, a Korona. A közösségi oldalon azt írják, az újranyitást májusban tervezik.

A hely valaha szálloda volt, méghozzá a legelegánsabbak egyike - egészen 1992-ig. 2005-ben az önkormányzat megvette és felújíttatta. Ezután az éttermi részt bérbe adta, amit nem mindig sikerült fenntartani: 2019-ben 5 év szünet után nyitott ki.

Budai Ferenc, az étterem vezetője a Délmagyarnak azt nyilatkozta, főleg az áram- és a földgáz ára miatt döntöttek úgy, hogy bezárnak. Közrejátszott ugyanakkor az élelmiszer-alapanyagárak drasztikus emelkedése is, melynek plusz költségeit nem lehet ráterhelni a fogyasztóra, mivel az a lélektani ár határán túl megy.

Az újranyitásról a lapnak annyit mondott, hogy valamivel átgondoltabb koncepcióval térnek vissza. Az étterem közösségi oldaláról ugyanakkor kiderül, hogy a meghirdetett rendezvényeiket megtartják, illetve továbbra is vállalják azok szervezését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.