Gazdaság

Ingatlanpiac: töretlen a panelek népszerűsége

Ingatlanpiac: töretlen a panelek népszerűsége

2023. február 6., hétfő
Ingatlanpiac: töretlen a panelek népszerűsége

A Duna House MTI-nek küldött közleménye szerint a kiszámítható fenntartási költségük miatt egyre kedveltebb panellakások értékesítési ideje a gyengébb második fél évben sem nőtt. A Duna House 2022-es negyedik negyedéves adatai alapján átlagosan 2 hónapnál kevesebb időre volt szükség a sikeres tranzakciózárásig régiótól függetlenül - mondta Benedikt Károly, a társaság PR- és elemzési vezetője a közlemény szerint.

A fővárosi lakótelepeken 2022-ben a 2021-es év átlagos négyzetméteráraihoz képest 19-54 százalékpontos áremelkedést mértek. A 2021-es árszinthez képest a legnagyobb mértékben a Bécsi úti (54 százalék), az újpalotai (40 százalék), valamint a gazdagréti lakótelep lakásainak négyzetméterárai emelkedtek. Tavaly a Fehérvári úti lakótelepen költöttek a legtöbbet a vásárlók: átlagosan majdnem 900 ezer forint volt az ár négyzetméterenként a Duna House tranzakciós adatai szerint, míg 2021-ben még 650 ezer forint.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.