Gazdaság

Nem változik a jegybanki alapkamat

Nem változik a jegybanki alapkamat

2023. január 4., szerda
Nem változik a jegybanki alapkamat

Ellenszavazat nélkül határozott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa az alapkamat szinten tartásáról a december 20-i kamatdöntő ülésen - olvasható az MNB honlapján szerdán közölt rövidített jegyzőkönyvben.

A döntés értelmében a kamatkondíciók nem változtak. A jegybanki alapkamat 13,0 százalék maradt, és a kamatfolyosó két széle - az egynapos jegybanki betét 12,5 százalékos és az egynapos fedezett hitel 25 százalékos szintje - sem módosult.

A tájékoztatás szerint az MNB azonban továbbra is a pénzügyi piaci helyzet tartós elmozdulásaira fókuszál, és az október közepén bevezetett eszközeit a kockázati megítélés trendszerű javulásáig alkalmazza. Hozzátették: a szigorú monetáris kondíciók tartós fenntartása szükséges, ami biztosítja az inflációs várakozások horgonyzását és az inflációs cél fenntartható módon történő elérését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.