Gazdaság

Hivatalosan is az állam és a 4iG kezébe került a Vodafone

Hivatalosan is az állam és a 4iG kezébe került a Vodafone

2023. január 31., kedd
Hivatalosan is az állam és a 4iG kezébe került a Vodafone

A mai nappal hivatalosan is lezárult a Vodafone felvásárlása: a 4iG tulajdonában lévő Antenna Hungária a Vodafone Magyarország 51 százalékos, míg a magyar állam 49 százalékos részesedést szerzett a cégben.

A vételár pénzügyi teljesítésével 2023. január 31-én lezárult a magyar távközlés történetének legnagyobb akvizíciója, ezt a 4iG erősítette meg Budapesti Értéktőzsde oldalán.

A tranzakcióval a 4iG leányvállalata, az Antenna Hungária 51 százalékos, míg az állami tulajdonban lévő Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. 49 százalékos részesedést szerzett a Vodafone Magyarország Zrt.-ben.

Ezzel az új tulajdonoshoz kerültek a a Vodafone mobilfrekvenciái, az aktív rádiós átviteli berendezések, a kültéri kabinetek, az aktív antennák és kábelek, továbbá az optikai hálózatok is.

A tulajdonosváltás nem érinti az ügyfeleket, a szolgáltatások változatlanok maradnak - írja közleményében a 4iG.

A 4iG Csoport és a Vodafone Magyarország vezetékes és mobilkommunikációs portfóliójának egyesítésével létrejövő vállalatcsoport a hazai piacon a mobil hang- és internetszolgáltatás területén a második, míg a vezetékes internetszolgáltatások területén és a televíziós műsorterjesztésben piacvezetővé vált.

(via Portfolio)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.