Gazdaság

Eldőlt: a magyar állam megveszi a Vodafone Magyarországot

Eldőlt: a magyar állam megveszi a Vodafone Magyarországot

2023. január 9., hétfő
Eldőlt: a magyar állam megveszi a Vodafone Magyarországot

49-51 százalékos arányban megvette a magyar állam és a 4iG Nyrt.-hez tartozó Antenna Hungária Zrt. a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt.-t.

A 100 százalékos részvénycsomag megvásárlásának adásvételét A 4iG Nyrt. leányvállalata az Antenna Hungária Zrt., a Magyar Állam képviseletében a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., valamint a Vodafone Europe BV írták alá.

Az átvilágítás után a céltársaság értéke 660 milliárd forintban meghatározott.

A várhatóan január 31-én lezáruló tranzakcióval a 4iG Nyrt. 51 százalékos közvetett irányító befolyást, míg a Magyar Állam 49 százalékos közvetett befolyást szerez a telekommunikációs vállalatban.

A felvásárlás a rendszerváltás óta az egyik legnagyobb. Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnöke úgy fogalmazott, a felvásárlás ,,új fejezetet nyit a hazai telekommunikációs piacon." Ez lehet ugyanis az első, magyar többségi tulajdonú infokommunikációs vállalatcsoport.

A Vodafone Magyarország a hazai telekommunikációs piac második legnagyobb szereplője, több mint 3,8 millió lakossági és üzleti előfizetőnek nyújt mobil, TV, szélessávú internet és vezetékes telefon szolgáltatásokat, továbbá a vállalat több mint 3 ezer munkavállalót foglalkoztat.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.