Gazdaság

Egy intézményt sem zártak be Ruzsán

Egy intézményt sem zártak be Ruzsán

2023. január 3., kedd
Egy intézményt sem zártak be Ruzsán

Csak racionalizálták az intézmények működését, de a közösségépítés érdekében egyet sem zártak be Ruzsán - nyilatkozta Sánta Gizella polgármester a Rádió 7-nek.

A polgármester szerint az önkormányzat azért döntött így, mert a lakosok részéről igen nagy igény mutatkozott minél több közösségi program megtartására. Így például a művelődési ház esetében a lakosok is hozzájárulnak a rezsiszámlához, ha kibérelik az épületet.

Sánta Gizella hozzátette: a segítségkérések száma is megnőtt, ezért átdolgozták az önkormányzat szociális keretét. A polgármester arról is beszámolt, hogy a válság előtt is igen jól kidolgozott szociális rendszert működtetett a település. Kifejtette: a lakosok többféle támogatást vehettek eddig is igénybe. A megnövekedett energiaárak miatt azonban lehet, hogy ez a keret egy kicsit csökkeni fog.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.