Gazdaság

Már csak ez hiányzott: hiánycikk lehet a pezsgő, épp a legrosszabbkor

Már csak ez hiányzott: hiánycikk lehet a pezsgő, épp a legrosszabbkor

2022. december 23., péntek
Már csak ez hiányzott: hiánycikk lehet a pezsgő, épp a legrosszabbkor

Bármennyire is hihetetlen, a pezsgőforgalom legnagyobb része szilveszter környékén van a csúcson, és épp ekkor lehet hiánycikk szakértők szerint.

Készlethiányt okozhat egyes termékeknél az év végi hajrá, figyelmeztetett Müller Kornél, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: a jelenlegi gazdasági helyzet a pezsgőpiacot is megérintette, ugyanakkor az átlagos élelmiszer-inflációhoz képest kevésbé drágultak a pezsgőitalok. Úgy fogalmazott, a háború kitörésekor leginkább az üvegekkel és a drótkosarakkal összefüggésben akadtak ellátási problémák, azonban ez stabilizálódott azóta.

„A háború hatásaként egyes csomagolásgyártó kapacitások kiestek, így Nyugat-Európában megnövekedett a palackok iránti kereslet. Egyelőre ez nem okoz közvetlen fennakadást az ellátás terén” – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Müller a Világgazdaságnak úgy nyilatkozott, az utolsó hetekben kimagasló keresletre számítanak, általános hiány azonban nem várható. Ugyanakkor a növekvő kereslet polci készlethiányokat okozhat az év utolsó napjaiban, így az ügyvezető azt javasolja: aki konkrétan tudja, milyen pezsgővel akar ünnepelni, ne halogassa a vásárlást az utolsó pillanatra.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.