Gazdaság

Eladná az önkormányzat a kiskundorozsmai naturista strandot

Eladná az önkormányzat a kiskundorozsmai naturista strandot

2022. december 12., hétfő
Eladná az önkormányzat a kiskundorozsmai naturista strandot

Eladásra bocsátaná a szegedi városvezetés a naturista strandot Kiskundorozsmán. De addig is, amíg nem talál vevőre, bérbe adják - jelent meg a pénteki közgyűlés napirendi pontjai közt.

A területet 2004 november végén a Szegedi Sport és Fürdők Kft. bérelte ki - ez a bérleti szerződés járt le idén szeptember végén. Az önkormányzati tulajdonú terület korában naturista strand és kempingként üzemelt, májustól szeptember közepéig.

A Kovács Tamás alpolgármester által benyújtott előterjesztés szerint a területet 137,6 millió forintért értékesítenék. Versenyeztetés útján, licitálással, nyilvános pályázat lebonyolításával tennék ezt meg. Ennek során a vízfelület is bérbe vehető.

Ugyanakkor az ingatlan bérbe is vehető, amennyiben az értékesítési pályáztatás eredménytelenül zárulna le.

Mivel a Sziksósfürdő Strand és Kemping mellett helyezkedik el a terület, ezért bérleményként nem töltheti be ezt a funkciót - kivéve, ha naturista maradna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.