Gazdaság

A kis cégek is kapnak veszélyhelyzeti támogatást

A kis cégek is kapnak veszélyhelyzeti támogatást

2022. december 14., szerda
A kis cégek is kapnak veszélyhelyzeti támogatást

A 2 Gigawattóránál többet nem fogyasztó kis cégek is megkapják a veszélyhelyzeti támogatást, amennyiben még nincs 2023-as szerződésük az áramszolgáltatóval - derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Mivel jelenleg is vannak olyan kisvállalkozások, melyeknek kifut az áramellátási szerződése a hónap végén, ezért a kormány most nekik próbál segíteni. A kormányrendelet értelmében január elsejétől az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult fogyasztók ellátását az úgynevezett veszélyhelyzeti átmeneti villamosenergia-ellátás biztosítással rendezhetik.

Ezzel a valóban kis cégek élhetnek, ugyanis a feltétele, hogy a 2022-es tényleges fogyasztás nem haladja meg a 2 Gigawattórát.

További fontos kitétel, hogy a kihirdetést megelőzően nem rendelkeznek januártól élő áramszerződéssel vagy elfogadott ajánlattal.

A cégek december 19-ig jelentkezhetnek az ellátásra, az e-mail-címük megadásával nyilatkozatot kell tenniük az MVM Next honlapjának külön e célra létrehozott felületén. Ha ez megtörténik, januártól kezdődően határozatlan időtartamú villamosenergia-vásárlási szerződés jön létre, melynek a felmondásra irányuló jognyilatkozat közlését követő második hónap első napjára felmondható. Amelyik cég így szerződés, havonta változó áron kap áramot. Hogy a veszélyhelyzeti ellátásra ki pályázik jogosan, azt az MVM Next ellenőrzi.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.