Gazdaság

Tojásszövetség: hiánycikké válhat a tojás Magyarországon

Tojásszövetség: hiánycikké válhat a tojás Magyarországon

2022. november 11., péntek
Tojásszövetség: hiánycikké válhat a tojás Magyarországon

Már középtávon is számítani kell arra, hogy hiány lesz tojásból, ha a termelők nem tudják az önköltséget és a megélhetéshez szükséges árbevételt realizálni. Ezt a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége közölte, miután a kormány ársapkát vezetett be a tojásra – írja a hvg.hu.

A Magyar Tojásszövetség jelezte, hogy ők is csak a kormányrendeletből értesültek arról, hogy a tojás is bekerült a hatósági áras termékek körébe, hozzátéve, hogy ágazat szakmai egyeztetést kér a gazdaságfejlesztési minisztertől és az agrárminisztertől.

Addig is mindent megtesznek azért, hogy legyen elegendő tojás, de hozzátették, hogy a megváltozott helyzetben nem lesz könnyű.

A szövetség elnöke, Sütő Zoltán elmondta, hogy Magyarországon karácsonykor fogy a legtöbb tojás, és a termelők a hasznának jelentős része is ebben a csúcsidőszakban jelentkezik – olvasható a cikkben.

Mint azt lapunk is megírta, a kormány a tojást is a hatósági áras termékek közé sorolta a keddi kormányülésen, ami azt jelenti, hogy a szeptember 30-i áron árulhatják a kereskedők. A bejelentés után a kormányinfón elhangzott, hogy a kormány nem tart élelmiszerhiánytól.

https://szegedma.hu/2022/11/kormanyinfo-a-tojas-es-a-burgonya-is-hatosagi-aras-lesz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.