Gazdaság

Már Hódmezővásárhelyen is találtak lehetőséget a kisposták nyitva tartására

Már Hódmezővásárhelyen is találtak lehetőséget a kisposták nyitva tartására

2022. november 14., hétfő
Már Hódmezővásárhelyen is találtak lehetőséget a kisposták nyitva tartására

Székesfehérvár után Hódmezővásárhely is lehetőséget talált arra, hogy a Magyar Posta Zrt. ne zárja be a kispostákat a városban. Szegedről továbbra sincs hír.

Miután többszörösen is beszámoltunk róla, hogy Szegeden egyszerűen nem látszik, hogy érdemben meg akarnák oldani a posták nyitvatartását, megkérdeztük a Magyar Posta Zrt-t is arról, hogy kaptak-e a szegedi önkormányzattól megkeresést.

A cég röviden annyit válaszolt: országszert összesen 366 postát zárnak be, ugyanakkor több önkormányzattal is tárgyalások folynak a lehetséges üzemeltetési partnerségről.

Székesfehérvár korábban abban állapodott meg, hogy a költségek egy részét a városvezetés átvállalja. Most pedig úgy néz ki, Hódmezővásárhely is ajánlatot tett a posták nyitvatartása érdekében: elengedi a bérleti díjat a társaságtól.

További érdekesség, hogy Botkáék mindemellett politikai kettős mércét látnak abban, hogy amíg más településeken csak néhány kispostát zárnak be, addig Szegeden 12-őt. Ehhez képest Hódmezővásárhelyen is mindössze csak 3 postát akarnak bezárni.

Maga a Magyar Posta Zrt. kérte egyébként a Márki-Zay Péter vezette várostól, hogy amíg zárva tartják a kijelölt postákat, addig ne kelljen a bérleti díjat fizetniük, de a városvezetés felajánlotta, hogy abban az esetben is elengednék azt, ha nyitva maradnának.

Szegeden egyelőre aláírásgyűjtés folyik azért, hogy a posták nyitva maradjanak - az érdemi lépésekről továbbra is hallgat a városvezetés.

(via Hódpress)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.