Gazdaság

Karácsonyra eltűnhet a krumpli és a hagyma

Karácsonyra eltűnhet a krumpli és a hagyma

2022. november 5., szombat
Karácsonyra eltűnhet a krumpli és a hagyma

Eltűnhetnek a gyökérzöldségek a boltok polcairól az év végére, mint például a hagyma és a burgonya. Az időjárás és az energiaválság is nehezítik a tárolást.

Lédó Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara zöldségtermesztési alosztályának vezetője szerint mindig drágábban a zöldségek télen, mivel a tárolási költségeket is bele kell számítani az árba. A drasztikusan megemelkedett energiaárak miatt azonban ennek a költsége is nagyon megemelkedett.

A VG információi szerint a termelők azt mérlegelik, érdemes-e egyáltalán betárolni a zöldségekből, vagy jobban megéri-e a betakarítást követően a föld mellől eladni a terményt.

A legtöbb háztartás a jelenlegi helyzetben igyekszik visszafogni kiadásait, így a termelők attól tartanak, hogy a megnövekedett tárolási költségeket jövőre nem tudják beépíteni az árakba.

Ráadásul a gyökérzöldségeknek egyébként sem volt túl jó a termése idén.

A legtöbben most szabadulnának meg a gyökérzöldségektől, mivel csak karácsonyig lehet minőségveszteség nélkül tárolni őket egyszerűen, utána speciális hűtőtárolóra van szükség ehhez, amiből nincs sok az országban.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.