Gazdaság

Bővíti szoftverfejlesztési tevékenységét a Continental Szegeden

Bővíti szoftverfejlesztési tevékenységét a Continental Szegeden

2022. október 12., szerda
Bővíti szoftverfejlesztési tevékenységét a Continental Szegeden

A vezetéstámogató és automatizált járművezető megoldásokon dolgozóegységgel bővíti szoftverfejlesztési tevékenységét a Continental Szegeden - jelentette be Keszte Róbert, a Continental Magyarország országigazgatója szerdán.

A szakember a Szegedi Tudományegyetemen rendezett eseményen elmondta, a cég budapesti, kétszáz szakembert foglalkoztató Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központja az elmúlt négy évben bizonyította, képesek rá, hogy a világ leginnovatívabb technológiáiban is újat alkossanak.

Keszte Róbert kifejtette: elsősorban az egyetemi képzés minősége és a meglévő - a szoftverfejlesztésre és az autóiparra egyaránt kiterjedő - szakmai közösség miatt döntöttek úgy, hogy ezt a tevékenységet Szegeden bővítik.

Az igazgató ugyanakkor emlékeztetett rá, a Continentalnak évtizedek óta jól működő gyára van Szegeden, amely a csoport egyik legeredményesebben működő egysége.

Lóránd Balázs, a Continental Autonomous Mobility Hungary vezetője elmondta, a szegedi szoftvermérnökök feladata a mesterségesintelligencia-alapú fejlesztéshez szükséges adatok előkészítése, feldolgozása, az ehhez kapcsolódó eszközök és keretrendszerek, valamint beágyazott rendszerek kidolgozása lesz.

A szakember a fejlesztések társadalmi fontosságát hangsúlyozva kiemelte, a közlekedést egyre biztonságosabbá tevő megoldások hozzájárulnak a közúti balesetek számának csökkentéséhez.

Az újonnan felvett fejlesztők az első időszakban távmunkában dolgoznak majd,de a cég célja, hogy a negyvenfősre tervezett csoport számára később saját irodát alakítsanak ki Szeged belvárosában. Olyan új megoldások fejlesztésén dolgozó tehetségeket keresnek, akik az adott területen a legjobbak - mondta Lóránd Balázs.

Az eseményen a Continental az oktatásra és a kutatásra kiterjedő stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetemmel.

A Continental csoport tavaly 33,8 milliárd euróárbevételt ért el, és jelenleg több mint 190 ezer embert foglalkoztat 58 országban. Magyarországon több mint 8 ezer alkalmazottnak ad munkát, a fejlesztési központok mellett Budaörsön gumiabroncs-kereskedelmi központot, Budapesten, Makón, Nyíregyházán, Szegeden, Vácott és Veszprémben gyárat működtet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.