Gazdaság

A pályakezdők kétharmada 350 ezer forint feletti fizetésre vágyik egy felmérés szerint

A pályakezdők kétharmada 350 ezer forint feletti fizetésre vágyik egy felmérés szerint

2022. július 28., csütörtök
A pályakezdők kétharmada 350 ezer forint feletti fizetésre vágyik egy felmérés szerint

A megkérdezettek alig több mint harminc százaléka érné be havi 350 ezer forint vagy az alatti fizetéssel.

A Work Force humánerőforrás szolgáltató a megbízásából készült felmérés eredménye szerint a fiatalok 27 százaléka 350 és 450 ezer forint közötti bérre vágyik, 10 százalék fölött van azok aránya, akik 600-800 ezer forintos fizetést is reálisnak tartanak, a válaszadók 2,7 százaléka pedig már az induláskor milliós fizetésben gondolkodik - írja az MTI.

A fiatalok 10 százaléka nem tudta megmondani, hogy mennyit szeretne keresni.

A kutatás szerint a munkahelyválasztáskor a versenyképes fizetés mellett a rugalmas munkaidő és a nyitott, támogató vezetők a legfontosabb szempontok a fiatalok számára. A befogadó csapat és az előrelépés lehetősége is ott szerepel a legfontosabb tényezők között.

A fiatalok többsége magabiztos, ha arról van szó, hogy sikerül-e a képzettségének megfelelő munkahelyet találni: 70 százalékuk jelezte, hogy nem tartja nehéznek a számára megfelelő munkahely megtalálását - jelezték a közleményben.

A munkahelyet kereső fiatalok elérésére a felmérés alapján a legjobb felület a Facebook, a válaszadók 60 százaléka jelezte, hogy ott keres állást. A második legnépszerűbb platformot a munkáltatók saját digitális felületei jelentik, 35,4 százalék tájékozódik ilyen módon.

A kutatást a Work Force megbízásából az Atkári Research&Analysis végezte el 500 fős mintán a 18-25 év közöttiek körében, 2022 májusában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.