Gazdaság

Szülői nyugdíj bevezetését javasolja Bencsik János

Szülői nyugdíj bevezetését javasolja Bencsik János

2022. május 2., hétfő
Szülői nyugdíj bevezetését javasolja Bencsik János

Bencsik János független országgyűlési képviselő a felnevelt gyermekek számát és iskolai végzettségét figyelembe vevőszülői nyugdíjbevezetését kezdeményezi az újonnan alakuló parlamentben.

A politikus az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, a Második Reformkor Alapítvány javaslata alapján készült indítványa az ,,elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb társadalmi igazságtalanságát orvosolná, megelőzve a nyugdíjrendszer összeomlását is".

Kiemelte: javaslata az 1970. január 1. után születettekre vonatkozna, és a nyugdíjak legfeljebb 95 százalékáét folyósítanák a hagyományos elv szerint, ami a szolgálati időn és átlagkereseten alapszik.

A folyósítás legalább 5 százalékát pedigszülői nyugdíjformájában történne.

Utóbbi összeget az határozná meg, hogy az adott nyugdíjas hány gyermeket nevelt fel, és milyen legmagasabb iskolai végzettséget adott a kezükbe - tette hozzá.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.