Gazdaság

Hollik szerint a baloldal simán megszavazná az olajembargót

Hollik szerint a baloldal simán megszavazná az olajembargót

2022. május 30., hétfő
Hollik szerint a baloldal simán megszavazná az olajembargót

A Fidesz szerint a baloldal az olajembargós vitában a magyar emberek helyett ismét Brüsszel oldalára állt -írja az MTI.

HollikIstván, a kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfői videónyilatkozatában azt mondta: baloldali országgyűlési képviselők és európai parlamenti képviselők is megerősítették, ha rajtuk múlna, támogatnák és megszavaznák az uniós javaslatot.

Ezzel szemben - hangsúlyozta - a Fidesz-KDNP nem fogja hagyni, hogy "Brüsszel a magyar baloldallal karöltve" veszélybe sodorja a rezsicsökkentést, a családtámogatásokat és romba döntsék mindazt, amit az elmúlt 12 évben elért a kormány.

Továbbra is kitartunk Magyarország és a magyar emberek érdekei mellett, megvédjük a rezsicsökkentést, hiszen nem fordulhat elő, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát - jelentette kiHollikIstván.

Arra kérte a miniszterelnököt, hogy továbbra is tartson ki a Fidesz-KDNP álláspontja mellett, és mondjon nemet Brüsszel olajembargós javaslatára.

Az Európa Tanács ülése hétfőn kezdődik, ahol a képviselő szerint komoly csaták várhatók. Megismételte továbbá a kormány általános álláspontját, miszerint az olajembargó egy, a magyar gazdaságra mért atomcsapással érne fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.