Gazdaság

Ha drága a rezsi, fürödjünk kevesebbet - mondja az Európai Unió

Ha drága a rezsi, fürödjünk kevesebbet - mondja az Európai Unió

2022. május 23., hétfő
Ha drága a rezsi, fürödjünk kevesebbet - mondja az Európai Unió

Igen hajmeresztő megoldásokkal állnak elő az európai országok kormányai és Brüsszel az energiaválság kezelését illetően.

Ennek egyik eklatáns példája volt egy szűk hónapja az a javaslat, hogy ne mossuk ki egyből a ruhákat, szellőztetni is lehet őket. Azóta az energiaválság tovább mélyült az oroszokkal szembeni szankciók miatt és egyre szürreálisabb ötletei vannak a kormányoknak a válság kezelésére.

A holland kormány például nemrég azzal az ötlettel állt elő, hogy a háztartások már 2026-ig térjenek át speciális hőszivattyúk alkalmazására. Ez háromszor annyiba kerül, mint a hagyományos gázbojler ára, amiket ma használnak.

Az Unió további, válogatott javaslatai közt szerepel, hogy vezessenek lassabban, ne használjanak klímát az autóban, illetve hogy fürödjenek kevesebbet. Az az ötlet is a javaslatok között szerepel, hogy az épületeket legfeljebb csak 18 fokig lehetne felfűteni.

Mindeközben az olajembargó ügyében továbbra sincs megállapodás az Unió országai közt: olyannyira nincs, hogy már azzal az ötlet is felmerült, hogy Magyarország döntésének figyelembevétele nélkül vezetik be az új szankciós csomagot.

(Magyar Nemzet)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.