Az Európa Bizottsági alelnök válasza az energiaválságra: ne mossák, szellőztessék a ruhákat!

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fűtsenek kevesebbet, járjanak biciklivel és mosás helyett szellőztessék ki inkább a ruhákat – ezt javasolta Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke az energiaválságra.

Timmermans szerint az lenne a helyes, hogy ha a lakosság is kivenné a részét az Oroszország elleni fellépésekből. Az alelnök azt is javasolta, hogy a polgárok kapcsolják ki a fűtést az otthonaikban. Tóth Edina, fideszes európai parlamenti képviselő megkérdezte Frans Timmermanst, hogy a gyakorlatban hogyan fog ez működni.

Konkrétan arról a hírről kérdezte az uniós testület vezető tisztségviselőjét, mely szerint Brüsszel megtiltaná, hogy 18°C-nál melegebbre fűtsék a belső tereket. Az EB alelnöke nem cáfolta az értesülést, azonban kitérő választ adott arra, hogy hogyan képzelik el a gyakorlatban ezt az intézkedést.

Frans Timmermans abszurd módon azt javasolta a polgároknak, hogy

válasszák azt, hogy lecsökkentik a hőmérsékletet otthonaikban, ezzel is energiát spórolva.

A holland biztos szerint az is fontos, hogy rövidebb ideig zuhanyozzunk! Frans Timmermans válaszában azt is elmondta, hogy ő nem extra nyomást a háztartásokra, csak a polgártársainak azt mondta, hogy

ők is tehetnek valamit azért, hogy kevesebb pénz vándoroljon Putyin zsebébe.

Timmermans szerint választhatják azt is, hogy nem csinálnak semmit, de dönthetnek úgy is, hogy kevésbé fűtenek, inkább biciklivel mennek, nem autóval, rövidebb ideig zuhanyoznak, hogy

a ruhákaikat kiszellőztetik ahelyett, hogy kismosnák.

Borítókép: MTI

Előző sztori

Munkatársai harmadát meneszti az MSZP

Következő sztori

Zelenszkij szerint Ukrajna most az ENSZ alapokmányát is védi