Gazdaság

Elon Musk: megvenném a Coca-Colát is, hogy visszategyem a kokaint a kólába

Elon Musk: megvenném a Coca-Colát is, hogy visszategyem a kokaint a kólába

2022. április 28., csütörtök
Elon Musk: megvenném a Coca-Colát is, hogy visszategyem a kokaint a kólába

Elon Musk néhány napja nagyjából 44 milliárd dollárért megvette a Twittert, most pedig azzal viccelődött hogy következőnek a Coca-Colát veszi meg, méghozzá azért, hogy visszategye a kokaint a kólába.

A telex.hu írt arról, hogy „Musk megveszi a Twittert”-tánc is viccként indult, aztán pedig valóság lett belőle. A Coca-Cola megvásárlásától egyébként némileg messze van, Musk vagyonát jelenleg 253 milliárd dollárra teszik, a Coca-Cola értéke viszont 284 milliárd, tehát az sem lenne elég, ha Musk mindenét eladná.

A kokalevelek kivonatából általánosan előállított anyagok egyike a kokain, amelyből az a legenda született, hogy a mindenütt ismert üdítőital, a Coca-Cola valaha (vagy még ma is) kokaint tartalmazott. A teljes igazság annyi, hogy a Coca-Cola tartalmazott némi kokaint (pontosabban ekgonint, ami a levélből történő kivonás során alakul kokainná) az eredeti összetételében, de olyan mennyiségben, amelyet ma már nehéz megbecsülni, mivel a 19. században titokban tartották a formulát és a gyártási folyamatokat. Bármennyi kokain is volt jelen a kólában, az viszonylag kevés volt, és nem feltétlenül olyan formában, hogy bárkit is nagyon feldobott volna. Aztán ezt a minimális mennyiséget a századforduló környékén jelentősen tovább csökkentették, és 1930-ra lényegében teljesen eltüntették,írja a mindenféle álhíreknek utánajáró Snopes, bizonyítva, hogy a Coca-Cola kokainos múltja nem légből kapott.

Forrás: telex.hu
Borítókép: dnaindia.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.