Gazdaság

Elon Musk megvásárolta a Twittert (is)!

Elon Musk megvásárolta a Twittert (is)!

2022. április 26., kedd
Elon Musk megvásárolta a Twittert (is)!

Körülbelül 44 milliárd dollárba került ez az amerikai üzletembernek.

Hétfő este fogadta el a közösségi felületet üzemeltető cég vezetősége Elon Musk amerikai üzletember körülbelül 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát, így a világ egyik leggazdagabb emberének kezébe kerül az egyik legbefolyásosabb közösségimédia-platform.

Elon Musk még április 4-én 9,2 százalékos tulajdonrészt szerzett a Twitterben, ezzel ő lett a cég legnagyobb részvényese. A vállalat ezt követően ajánlatot tett Elon Musknak, miszerint az igazgatótanács tagja lehet azzal a feltétellel, hogy a cégben nem szerez 14,9 százaléknál nagyobb részesedést. Elon Musk azonban felvásárlási ajánlatot tett a Twitter összes részvényére.

A hétfői megállapodásban szereplő részvényenkénti ár magasabb, mint az a nagyjából 48 dolláros árfolyam, amelyen a társaság papírja még Musk első bejelentése előtt forgott, de lényegesen alacsonyabb, mint a tavalyi 70 dolláros részvényárfolyam.

Elon Mus köbb Twitter-részvényessel tartott zártkörű találkozóján azt mondta, hogy a közösségi hálózatot

aszólásszabadság platformjává kívánja tenni szerte a világon.

Elon Musk új funkciókkal akarná jobbá tenni a Twittert, valamint nyílt forráskódú algoritmusokkal növelné a bizalmat, legyőzné a spam botokat, és

azonosítaná az összes embert.

(MTI)
Borítókép: msnbc.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.