Gazdaság

Szegeden is központot nyitott a HTEC Group

Szegeden is központot nyitott a HTEC Group

2022. március 29., kedd
Szegeden is központot nyitott a HTEC Group

Három másik nagyváros mellett Szegeden is informatikai, fejlesztő- és szolgáltató központot hozott létre a HTEC Group, jó előmeneteli lehetőséggel bíró állásokat teremtve ezzel a fiatal mérnökök számára. A beruházást kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be Szegeden.

A miniszter azt nyilatkozta, az informatikai világ széles spektrumában termékfejlesztést végző, a mesterséges intelligencia területén meghatározó szerepet betöltő HTEC Group úgy döntött, hogy 4 magyar városban, Szegeden, Budapesten, Debrecenben és Pécsen informatikai, fejlesztő- és szolgáltató központot hoz létre.

Ezt a beruházást 4,7 milliárd forintból valósítják meg, melyhez a kormány 700 millió forinttal járult hozzá. A 4 városban 600-nál is több főt foglalkoztatnak majd.

Hangsúlyozta, erős versenyben érték el, hogy a San Francisco-i cég Magyarországon valósítsa meg beruházását, ami a fiatal mérnökök számára kiváló előmeneteli lehetőséget és piacképes állást biztosít. Leszögezte, hogy a cég érkezése hozzájárul a magyar gazdaság dimenzióváltásához, valamint az USA-val fenntartott gazdasági kapcsolatokat is erősíti.

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy az elmúlt 12 év a válságok kora volt, a világgazdasági viszonyok átalakultak és komoly verseny indult az olyan cégekért, mint amilyen a HTEC Group is. Kiemelte, az, hogy egyre több külföldi cég hazánkat választja befektetési területnek, az adócsökkentéseknek köszönhető, és annak, hogy a kormány munkát szeretne adni az embereknek, nem pedig segélyt.

David Schoch, a HTEC Group operatív igazgatója elmondta, cégük Közép-Európa 50 leggyorsabban növekvő vállalatának egyike, amely világszínvonalú mérnöki, kutatás-fejlesztési, tanácsadási, valamint terméktervezési és innovációs szolgáltatásokat nyújt számos iparágban, mint például a kiskereskedelem, szállítás, logisztika, orvostechnika, fintech és hi-tech területén.

Megjegyezte, hogy most először léptek ki az adriai régióból, és hosszú és gyümölcsöző kapcsolatot remélnek. Elárulta, hogy Magyarország fontos részét képezi az ambíciózus terveiknek.

A Híd utca 6. szám alatt megnyitott központba Mihálffy Béla, a Csongrád-Csanád megyei 2. számú választókörzet képviselő-jelöltje arról beszélt, nagy öröm és büszkeség a szegedieknek, hogy egy ilyen nagy jövő előtt álló társaság választotta őket.

(Fotó: Frank Yvette / Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.