Gazdaság

Betiltja a gabonakivitelt Magyarországról a kormány

Betiltja a gabonakivitelt Magyarországról a kormány

2022. március 4., péntek
Betiltja a gabonakivitelt Magyarországról a kormány

Nagy István elmondta a bejelentéssel kapcsolatban az RTL-nek, hogy az orosz-ukrán háború miatti áremelkedésre reagál a kormány döntése.

Még ma várható annak a kormányrendeletnek a megjelenése, amely megtiltja a gabona kivitelét Magyarországról. Ennek oka, hogy az orosz-ukrán háború miatt emelkedésnek indult a gabona ára a tőzsdéken. Ukrajna a világ legnagyobb gabonaexportőre, emellett ők termelik és exportálják napraforgóolajból a legtöbbet.

A háború miatt a búza ára 14 éve nem látott magasságokban van, illetve várhatóan az étolaj világpiaci ára is emelkedni fog.

Február 28-án Nagy István Mihálffy Bélával, Csongrád-Csanád megyei 2-es választókerületben induló fideszes képviselőjelölttel közösen tartott lakossági fórumot Zákányszéken. Az agrárminiszter többek között itt is megemlítette, hogy drágulásra kell számítani. „Nem lesz olcsó az élelmiszer a háború következtében" - fogalmazott Nagy. Helyszíni tudósításunkat az eseményről itt olvashatja:

https://szegedma.hu/2022/02/mihalffy-bela-nem-terhetunk-vissza-a-baloldal-videkellenes-politikajahoz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.