Gazdaság

Februárban jön a 13. havi nyugdíj

Februárban jön a 13. havi nyugdíj

2022. január 31., hétfő
Februárban jön a 13. havi nyugdíj

Zsigó Róbert, a családokért felelős parlamenti államtitkár közösségi oldalán közzétett videóbejegyzésben elmondja, hogy februárban dupla nyugdíj érkezik az időseknek: a novemberi nyugdíjprémium és a januári nyugdíjemelés után érkezik a tizenharmadik havi nyugdíj is.

A kormány még tavaly döntött a 13. havi nyugdíj visszaépítéséről, hiszen az ország gazdasági növekedése azt is lehetővé tette, hogy az egykori baloldali kormány által elvett juttatást visszakapják az idősek - a járvány miatt erre még nagyobb szükség van, emelte ki Zsigó.

Az átutalás február 11-én, a postai kézbesítés 2 nappal korábban, február 9-én kezdődik.

A gazdasági növekedésből idén nem csupán az idősek, de a gyermekes családok, a munkavállalók és a fiatalok is egyaránt részesülnek - mondta az államtitkár

Gyurcsány akkor is fűt-fát ígért a nyugdíjasoknak, aztán elvett tőlük egyhavi nyugdíjat. Akkor tizenötször emelték a rezsit, a duplájára emelték az élelmiszerek áfáját, valamint bevezették az időseknek a vizitdíjat és a kórházi napidíjat. A baloldal programja ma is ugyanez

Ezzel szemben a kormány intézkedései megkönnyítik az idősek megélhetését is. Az idősek megbecsülésében is előre kell menni, nem hátra - fogalmazott Zsigó Róbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.