Gazdaság

Újabb igénylői kör pályázhat a falusi csok támogatásaira

Újabb igénylői kör pályázhat a falusi csok támogatásaira

2021. november 19., péntek
Újabb igénylői kör pályázhat a falusi csok támogatásaira

Az ingatlanközvetítő elsősorban azért számít újabb igénylésekre, mert az agglomerációba eső települések népszerűsége országszerte megugrott.

A falusi csok az 5 ezer lakosnál kisebb helységek több mint 93 százalékában érhető el, ami az ingatlantranzakciók 10-15 százalékát érintheti - tették hozzá.

Budapesttől legalább 50 kilométerre lehet ilyen településeket találni, ami legalább 1 órás ingázást jelenthet naponta a Duna House szerint. Ennek ellenére - mint írták - a program végéig, 2022 júliusáig még legalább közel 55 milliárd forintnyi támogatás érkezik a kistelepülések ingatlanpiacára. A járványhelyzet miatt egyre többen hajlandók egyre távolabb költözni a nagyvárosoktól a 10-20 százalékos áremelkedés ellenére is - indokolták az előrejelzésüket.

A falusi csok 2022 júliusáig még biztosan igényelhető - közölte nemrég a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gyopáros Alpár hozzátette, hogy a támogatást mindenki megkapja, aki sikeres kérelmet nyújt be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.