Gazdaság

Mutatjuk, hogy nyilatkozhat az adóvisszatérítésről!

Mutatjuk, hogy nyilatkozhat az adóvisszatérítésről!

2021. november 22., hétfő
Mutatjuk, hogy nyilatkozhat az adóvisszatérítésről!

Az idei évben befizetett SZJA-t minden gyermeket nevelő szülő visszakapja 2022-ben, amiről december végéig nyilatkozhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára - ha ez véletlenül elmaradna, akkor sincs nagy baj, jövő május végéig érvényesíteni lehet majd a visszatérítéshez való jogot. Most oktatóvideón mutatják be, mennyire egyszerű élni a nyilatkozat lehetőségével!

https://szegedma.hu/2021/11/csaladosok-igy-lehet-szazezrekhez-jutni-csak-ezt-kell-kitolteni

Ki az, akit érint?

Az adó-visszatérítésre az jogosult, aki 2021 bármely napján családi kedvezményre jogosult, összevont adóalapba tartozó vagy ekho szerint adózó jövedelmet szerzett vagy bejelentett kisadózó. Az szja és az ekho szerint adózó szülőknek külön-külön, legfeljebb 809 ezer forintot térít vissza az állam. A gyermeket nevelő katás vállalkozók a 2021-es tételes adójuk egynegyedét kaphatják vissza.

Kis Péter, a NAV szóvivője lépésről lépésről mutatja be egy oktatóvideóban, hogyan kell kitölteni a VISSZADO-nyilatkozatot az adóhivatal honlapján. Részletesen itt tudnak olvasni az SZJA-visszatérítésről, az említett videót pedig itt tekinthetik meg:

https://www.youtube.com/watch?v=RxwAn42XdMg

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.