Gazdaság

Ipari robot áll munkába Kisteleken

Ipari robot áll munkába Kisteleken

2021. március 4., csütörtök
Ipari robot áll munkába Kisteleken

A közlemény szerint az Indupro Kft. a jelenleg is működő háromdimenziós fémmegmunkáló központjának és kiemelkedő gépparkjának köszönhetően képes a legkifinomultabb lézeres bérmunkaigényeket is kielégíteni az autó- és elektronikaipar, valamint az orvosi műszergyártás piacán működő hazai és külföldi multinacionális vállalatok számára.

Az 595 millió forintos fejlesztési projekt - amely költségeinek felét fedezi uniós és hazai támogatás - elsődleges célja a vállalkozás feldolgozóipari tevékenységének szélesítése. A beruházás során egyedileg tervezett lézer hegesztett alkatrészek kis és nagy szériás gyártására alkalmas berendezéseket - a többi közt egy lézerhegesztő ipari robotot - állít üzembe a vállalkozás. Az egyedileg fejlesztett gépek a megrendelők egyéni igényeinek megfelelő alkatrészek gyártását teszik lehetővé.

A fejlesztés hosszú távú célja az árbevétel és az export növelésén kívül az, hogy a cég még erősebb konkurenciájává váljon a piacon jelenlévő versenytársaknak, új piacokat kíván meghódítani.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a közvetve magyar magántulajdonban álló vállalkozás 2019-ben 45, tavaly 53 munkavállalót foglalkoztatott. A cég 2019-ben 986 millió forintos nettó árbevétel mellett 105 millió forint adózott eredményt ért el. A vállalkozás tájékoztatása szerint nettó árbevételük tavaly meghaladta az 1,2 milliárd forintot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.