Gazdaság

Nagy a tolongás az otthonfelújítási támogatás iránt

Nagy a tolongás az otthonfelújítási támogatás iránt

2021. február 13., szombat
Nagy a tolongás az otthonfelújítási támogatás iránt

Novák Katalin a közzétett videóban emlékeztetett, hogy a kormány a legalább egy gyermeket nevelő családok otthonfelújítási költségeinek felét, maximum hárommillió forintig visszatéríti.

A lehetőség legalább 2022. december 31-ig rendelkezésre áll. Akik nem tudják előre megfinanszírozni a felújítási költségeket, maximum hatmillió forintos felújítási kölcsönt vehetnek fel - mondta. Hozzátette: ezt a bankfiókokban lehet igényelni.

A miniszter az otthonfelújítási támogatás feltételei között említette, hogy az igényléshez legalább egy év biztosítotti jogviszony szükséges. Házaspárok, élettársak esetén elég, ha az egyiküknek megvan ez a jogviszony, és a felsőoktatási jogviszonyt is elfogadják. Az igénylőnek továbbá nem lehet köztartozása - fűzte hozzá.

Kitért arra is: a támogatás felerészben finanszírozhatja a munkadíjat és fele részben az anyagköltséget. Ezekről a számlákat gyűjteni kell, majd elektronikusan, személyesen vagy postai úton be kell nyújtani őket a Magyar Államkincstárnak - tájékoztatott Novák Katalin.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.