Gazdaság

Több mint száz közmunkást foglalkoztatnak jövőre Makón

Több mint száz közmunkást foglalkoztatnak jövőre Makón

2020. december 19., szombat
Több mint száz közmunkást foglalkoztatnak jövőre Makón

A Rádió 7 beszámolója szerint a polgármester elmondta, hogy siker esetén számos fejlesztést, illetve egyéb munkálatot, karbantartást hajtatnának végre a tervezett 106 fős létszámmal. Így többek között 15-en dolgoznának a mezőgazdasági programrészben, vagyis növényeket termesztenének, illetve gondoznák a facsemetéket.

Farkas Éva Erzsébet kiemelte, hogy öt önkormányzati bérlakást a közfoglalkoztatottak újítanának fel, valamint járdákat építenének, illetve utakat és csatornákat is rendbe tennének.

Ugyancsak a Start Munkaprogram keretében számolják fel jövőre is az illegális hulladéklerakókat, azok évente ugyanis igen nagy költséget jelentenek, mivel folyamatosan újabb és újabb szeméthegyek keletkeznek.

A járdaépítés is folytatódik 2021-ben ebből a forrásból, körzetenként 200-200 folyóméternyi szakaszok újulhatnak meg. Valamennyi beruházáshoz szükséges önerőt az önkormányzat biztosítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.