Gazdaság

Nyugdíjasok is igényelhetik jövőre a csokot

Nyugdíjasok is igényelhetik jövőre a csokot

2020. december 29., kedd
Nyugdíjasok is igényelhetik jövőre a csokot

Friss Facebook-videójában a miniszter arról is beszélt, hogy a nyugdíjasok is igényelhetik a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) akkor, ha megfelelnek minden feltételnek, és dolgoznak a nyugdíj mellett. Novák Katalin példaként azt mondta, ha a nyugdíjas nagyszülők nevelik az árván maradt unokát – akár örökbe fogadták –, akkor igényelhetik a csokot. Az is újdonság, hogy a csok segítségével vásárolt ingatlant a jövőben át lehet már íratni a gyermekekre a tízéves elidegenítési tilalom ideje alatt is.

Vannak új pontok, amelyek a jelzáloghitel-elengedést érintik. Ennek értelmében januártól összevonhatók a különböző hitelek, ha a maradék összeg kisebb, mint amennyi az állami törlesztés (a második gyermeknél egy-, a harmadiknál négymillió forint) lenne. Ezentúl az építési hitelre is vonatkozik a lehetőség.

Novák Katalin egy másik videójában a többgenerációs otthonok kialakításáról, azaz a tetőtér-beépítések kiemelt támogatásáról is beszélt. A külön bejáratú tetőtéri otthon kialakításához a családok a kiemelt csokot kaphatják meg, akár tízmillió forintot.

(Forrás: MN)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.