Gazdaság

Az Alkotmánybíróságon bukhat el Márki-Zay terve

Az Alkotmánybíróságon bukhat el Márki-Zay terve

2020. november 22., vasárnap
Az Alkotmánybíróságon bukhat el Márki-Zay terve

Nagy István agrárminiszter szerint ugyanis eddig akárhány településen próbálta az önkormányzat megadóztatni a termőföldeket, az ezzel kapcsolatos rendeletek nem állták meg a helyüket az Alkotmánybíróság előtt.

– Nem Hódmezővásárhely az első település, amely az elmúlt években a területén található termőföld megadóztatására tett kísérletet. A termőföldadó bevezetése ugyanakkor eddigminden esetben elbukottaz Alkotmánybíróságon, mivel ellentétes volt vagy az alaptörvényben, vagy az önkormányzati törvényben foglaltakkal – emelte ki a Magyar Nemzet kérdésére Nagy István, miután Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere újabb,a lakosságot sújtó adók, így a földadó kivetéséről tárgyalt a közgyűlés tagjaival.

A baloldali összefogás egyik kulcsfigurájaként emlegetett Márki-Zay a járvány gazdasági hatásaival, illetve a központi adóváltozásokkal indokolta a lakosság megszorításával járó terveket. A földadót a bérbe adott területek után kellene megfizetni, két hektár felett. Mértéke hektáronként három-, illetve hatezer forint lenne. A lépés a városhoz tartozó 42 ezer hektár negyven százalékát érintené.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.