Gazdaság

Botka László feleségét, magyar politikusokat, bírákat és rendőröket is megfigyeltek a kínaiak

Botka László feleségét, magyar politikusokat, bírákat és rendőröket is megfigyeltek a kínaiak

2020. október 13., kedd
Botka László feleségét, magyar politikusokat, bírákat és rendőröket is megfigyeltek a kínaiak

A Szabad Európa nevű portál számolt be arról, hogy soha nem látott méretű adatbázis került elő, ami bizonyítja, hogy Kína az egész világra kiterjedő információgyűjtést és megfigyelést folytat. A 2,4 millió ember adatait tartalmazó anyagban magyarok is szerepelnek.

A portál szerint szeptember közepén hozták nyilvánosságra kutatók, hogy egy eddig soha nem látott méretű, személyes adatokat tartalmazó adatbázis jutott el hozzájuk. Az adatbázis mintegy 2,4 millió emberről és 650 ezer szervezetről tartalmaz információkat.

Az információkat a Shenzhen Zhenhua Data Information Technology nevű cég gyűjtötte össze. A Zhenhua Data a kínai kormánnyal és hadsereggel is kapcsolatban áll az adatbázist elemző kutatók szerint. 

A Szabad Európa megkapta az adatbázis azon részét, ami a magyarokra vonatkozó adatokat tartalmazza. A listán 710 név szerepel, közülük 393 embert tudtak egyértelműen beazonosítani.

A portál a listán szereplő diplomaták, politikusok, állami cégvezetők, bírók és rendőrök közül sorol fel néhány nevet.

A listán az összes miniszterelnök szerepelhet, ugyanis szinte mindegyikük legalább egy rokonának nevét megtalálták az adatbázisban. Szerepelnek ugyanis a listán Medgyessy Péter és Bajnai Gordon rokonai, de Orbán Viktor egyik gyerekének neve is.

Ami a kormánypárti politikusokat illeti, fent van a listán Varga Judit igazságügyminiszter, Nagy István agrárminiszter, Soltész Miklós nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, Havasi Bertalan (Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár) és Hollik István (a Fidesz kommunikációs igazgatója) is.

Megtalálni a listán Rogán Antal miniszter, Tuzson Bence államtitkár, Lázár János, Kósa Lajos, Trócsányi László, Tarlós István és Martonyi János egy-egy gyerekének a nevét is. Fent van a listán Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és egyik gyereke, ahogyan Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes lánya is – ő korábban egy afrikai kereskedőházat irányított. 

A nevek között megtalálható Botka László szegedi polgármester feleségének a neve is...

Ha kíváncsi még több névre, akkor IDE KATTINTSON, az eredeti cikk ITT olvasható. Egy másik aspektusból szemlélve pedig ITT lehet böngészni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.