Gazdaság

Az egyetemet is megfejte a volt Szeviép-vezér családja

Az egyetemet is megfejte a volt Szeviép-vezér családja

2018. szeptember 10., hétfő
Az egyetemet is megfejte a volt Szeviép-vezér családja

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Főigazgatóságának néhány részlege a nyár eleje óta a Római körútra költözött. A Szeviép székházaként ismert épület részeit azonban a Szeviép-ügy egyik fővádlottjának a fiától bérli az egyetem.

A Szeviép-pert pénteken folytatták volna, de nem készült el a szakértői jelentés, amely alapján döntés születhetett, így elhalasztották a tárgyalást. Szabó Bálint, a Szeviép-károsultak képviselője pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, kifogásolhatónak tartja, hogy

a járásbíróság által kijelölt szakértő, S. József szorosan köthető az egyik fővádlotthoz, B. Sándorhoz, ezért a Kúriát és az Országos Bírói Hivatalt arra kéri, hogy vegyék el a Szegedi Járásbíróságtól az ügyet.

De nem csak a bíróságon vannak furcsa kötődések.

Furcsa Szeviép-kötődés

A Szeviép székházában korábban az Epam működött. Amióta azonban az informatikai cég saját épületbe költözött, hónapokig kiürült a Római körúti ingatlan. Az SZTE Gazdasági Főigazgatóságának Beszerzési és Közbeszerzési Igazgatósága viszont június óta bérli az épület egy részét 4000 forintos négyzetméterenkénti áron – ez persze nem tartalmazza az áfát és a rezsit sem.

A házat kiadó cég a Római Körút Kft., amelynek ügyvezetője B. Sándor fia, B. Dániel, aki még az év elején nyilatkozott a Délmagyarnak, hogy szeretnék minél nagyobb részét bérbe adni az ingatlannak.

Már akkor jelezte, hogy egy nagyobb partnerrel születhet megállapodás a későbbiekben, mára körülbelül 4-5 millió forint csoroghat a bérbe adó cég zsebébe, amelyet korábban Szeviép Investment Kft.-nek hívtak. A Gazdasági Főigazgatóság részlegei előtte a Szentháromság utcán működtek.

A költözésről azonban semmilyen dokumentumot nem találni, egyedül az ingatlan bejáratán helyeztek el egy felhívást egy nyomtatott papíron.

"A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Igazgatóságának beszerzési osztálya, műszaki részlege, szállítási osztálya, stb. elköltözött a Római körút 21. szám alá" – szerepel az ajtóra kiragasztott papíron, amelyet az egyetem hallgatói önkormányzata helyezett el.

"Véletlen" önkormányzati kapcsolat

A Beszerzési Igazgatóság vezetője a költözés idejében N. Paulina volt, az igazgatóság honlapján is az ő neve van feltüntetve még mindig.

N. Paulina korábban az önkormányzat közbeszerzési ügyintézője volt, a város Szeviéppel kötött szerződéseinél is ő volt a kapcsolattartó.

Az SZTE gazdasági igazgatóságára a Szeviép csődbemenetele után került. A Szeviép alvállalkozói évek óta várják pénzüket, sokan csődbe mentek, de volt, aki öngyilkos lett kilátástalanságában. Eközben a cég egykori vezetői továbbra is jól élnek a csődbe ment cég vagyonából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.