Gazdaság

Piacmustra 7. rész: Sándorfalván csütörtökönként vásári a hangulat

Piacmustra 7. rész: Sándorfalván csütörtökönként vásári a hangulat

2018. június 23., szombat
Piacmustra 7. rész: Sándorfalván csütörtökönként vásári a hangulat

A piacmustra sorozat 7. részében a Sándorfalvi piacról olvashatnak. Itt a szokásos zöldségeken és virágokon kívül rengeteg más árut is lehet találni.

Természetesen a piac egyik felén, ahol betonjárdán a megszokott léces fa asztalok állnak a helyi árusok és termelők kínálnak gyümölcsöt, zöldséget, kézműves sajtokat, húsárukat, és persze a piacoknál elengedhetetlen virágokat, de már az asztalok végéhez érve még a betonos részen egyből egy igazi vásárban érezhetjük magunkat. Erzsiék élő csirkéket, csibéket és kiskacsákat árulnak. Mérettől és fajtól függően 250 forintól 850 forintig terjed az áruk, de ahogyan elmondták az olcsóság ellenére sincs annyi vevőjük, hogy igazán megérje kijárniuk erre a piacra.

Ha gyerekkel megyünk a piacra, készüljünk fel, hogy 5-10 percre itt ragadunk.

Inkább a kiskunhalasi és a mórahalmi vásárt kedvelik, mert úgy gondolják, hogy ott megtérül az összes költségül és még némi profithoz is tudnak jutni, a több vásárlónak köszönhetően. A piac másik felén, ami már csak egy kavicsokkal felszórt hatalmas tér, az árusoknak már minden fajtáját megtalálni.

Rozika igazi szakértő a kényelmes cipők terén.

Rozika például Angliából származó cipőket árul. Bár ő is inkább a mórahalmi vásárt szereti, de kiszámíthatatlannak tartja a piacot, így Sándorfalván is sűrűn megtalálható. Különlegessége nem csupán abban rejlik, hogy a lábbeliket külföldről hozza, hanem, hogy műlába révén azoknak az embereknek tud hasznos tanácsokat is adni a cipővásárláskor, akik ugyanúgy jártak, mint ő.

Fiatal és idős is találhat divatos ruhákat Heninél.

Heninél lengyel, török és olasz ruhákat tudunk venni, de még divattanácsokkal is tud szolgálni. Elárulta, hogy idén a vászon rövidnadrágok és a leggingek számítanak trendi viseletnek.

Zsuzsa nénitől parfümöket és egyéb kozmetikai szereket vehetünk. Az idei legkülönlegesebb parfüm a motorokat és kerékpárokat formázó illat, aminek a kerekeiben van maga a parfüm. Ezekből női és férfi verziót is árul darabját 2400 forintért. A márkásabb termékei már drágábbak, de azok is 5-6 ezer forintért kaphatóak tőle.

Ami az egyik embernek szemét...

A vásári hangulathoz hozzátartozik még az olyan kirakodóvásár, ahol kartondobozokban különböző kincsekre lelni. Ezek között akár egy órát is ellehet tölteni, de kitartó kutatással biztosan találni olyasmit, ami megéri az árát. Persze, hogy ez kinél micsoda, azt embere válogatja.

Rocker csajoktól a kaja is finomabb.

A piacozásban megfáradva, vagy megéhezve Móniék falatozó bódéjánál lehet bedobni egy kávét, vagy elmajszolni egy gyorst. Utóbbi 700 forint, míg a kávé csupán 150 forintba kerül náluk. Móni és anyukája pedig mindezt jókedvűen, általában rockzenére bulizva csinálják. Élvezik is mindazt, ami a piaccal jár, kivéve a korán kelést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.